Nustojus masturbuotis butina surasti pakaitala, alternatyva siam dalykui!

Ta prasme, butina uzsiimti tais dalykais, kuriu proceso metu issiskiria endorfinai. Siame straipsnyje bandysiu trumpai apzvelgti kas yra tie endorfinai, ir kaip galima paskatinti laimes suteikianciu endorfinu issiskyrima.


Zodis endorfinas kiles is endo 'vidinis' + morphine 'morfinas'. Morfinas (dar vadinamas morfijumi) yra chemine opiumo medziaga, turinti savybe nuskausminti ir kelti euforija. Endorfinai taip pat veikia zmogaus savijauta, is dalies veikia zmogaus emocijas, elgsena, miega ir atminti. [wikipedia]

Hipofize (posmeginine liauka) - pagrindine zmogaus organizmo liauka, kurioje issiskiria hormonas endorfinas, kitaip dar vadinamas "laimes hormonas". Taip pat ji tvarko ivairius medziagu apykaitos reiskinius. Galvos smegenu ir hipofizes rysys paaiskina hormonu ir emociju rysi. Hipofize gamina augimo hormonus ir hormonus, atsakingus uz pieno liauku veikla, gimdos susitraukimus. Ji padeda skydliaukei, antinksciams, kiausidems ir seklidems gaminti savus hormonus bei stimuliuoti ju veikla.

Kitas labai svarbus hormonas - kortizolis, kuris atsakingas uz organizmo mobilizacija streso metu, itampos, ir kituose neigiamose situacijose.

Taigi, onanistas masturbuojasi, orgazmo metu issiskiria didelis kiekis endorfinu, onanistas kaifuoja. Tai pasikartoja desimt, simta, gal net ir tukstanti kartu. Galu gale viena grazia diena zmogus supranta, kad yra priklausomas nuo masturbacijos, tapo jos vergu. Tada jisai nusprendzia visam laikui atsikratyti sio prazutingo iprocio. Pirmom dienom pastebimas didelis energijos antpludis, budrumas, zvalumas ir entuziazmas. Issekintas organizmas pagaliau gauna pertrauka ir pradeda reabilitacijos, atsistatymo procesa. Taciau po kai kurio laiko jam vis labiau norisi ir norisi... ir tas noras nebuna patenkintas. Organizmas negauna savo iprastos endorfinu dozes, kaip ilga laika buvo iprates ja gauti. Tas iprotis kazkiek panasus i savotiska narkomanija, priklausomybe nuo endorfinu dozes. Tokioje situacijoje organizmas buna pastovioje streso busenoje, pastebimas kortizolio perteklius. Zmogus pasiduoda nevilciai, nelaimei, baigiasi kantrybe... viskas, nuleidzia. Banali schema tuo, kas vyksta su atsisakiusiai masturbuotis.

Tam, kad atsisakymo procesas butu lengvesnis, reiketu surasti alternatyva endorfinui, jo issiskyrimui.
Endorfino gavymo budus galima isskirti i dvi grupes:
1) "Nesaziningi" budai;
2) "Saziningi" budai;

"Nesazinigi" endorfino skatinimo budai - onanizmas, seksas(jeigu tampate nuo jo priklausomi), alkoholis, cigaretes, narkotikai, apsirijimas, internetas - priklausomybe nuo zaidimu, permiegojimas, kvailu filmu/knygu perziura ir t.t.

"Sazinigi" endorfino skatinimo budai - saikingas seksas su mylimu zmogumi, sportas ir ivairi uzsiemimu praktika su savo kunu, sveika gyvensena, sveikas maistas, malonus darbas, poilsis gamtoje, pasivaikciojimai gryname ore, smagus bendravimas su draugais, pagalba zmonems, pozityvus mastymas, nauji ispudziai, meditacija ir t.t. visa tai, kas Jums sukelia sypsena ir yra malonu prisiminti.

Nesu fanatiskai priesiskas "nesazinigiems" budams. Kartais jie gali buti butini tam tikrose situacijose =) Turi buti taip "darau ka noriu, ir nesu nuo to priklausomas". Turetumete minimalizuoti 1. gavimo budus ir maksimalizuoti 2.
Placiau apie "sazinigus" endorfino skatinimo budus:

Sportas. Sportuojant issiskiria endorfinai - laimes hormonai, todel aktyvus zmones ne tik grazesni, bet ir laimingesni. Daugelis zmoniu i sporto sale ateina pajusti dziaugsma, juos traukia cia vel ir vel... Sportuoti galima ne tik sporto saleje, bet ir namu salygomis: atsispaudimai, ivairus pratimai su svarmenimis, begiojimas ir t.t. (jeigu kas turi gera programa, bukite geri, pasidalinkite su kitais)

Sveika gyvensena. Nustokite rukyti, gerti alkoholi ir laime Jus aplankys. Dziaugsites kiekviena akimirka, sveika oda, plaukais, gamtos kvapais ir t.t. Siulyciau pasiskaityti flame'o pozityvius pokycius nustojus rukyti.

Cili pipiras. Palaikykite cili pipira ant liezuvio kazkuri laika. Jus ne tik pasijusite geriau bet galesite atsikratyti skausmo. Tegiama, kad tai yra vienas is efektingiausiu endorfinu skatinimo budu. Pats to nesu isbandes, bet planuoju. =) Apie poveiki atrasysiu veliau.

Buciniai. Buciuojantis, be dziaugsmo hormonu, issiskiria endorfinai, kurie mazina skausmo pojuti. Tad kuo aistringesnis bucinys, tuo daugiau endorfinu. Ne veltui viduramziais vyravo nuomone, kad moteriai pabuciavus vyro galva, skausmas pranyksta. Vieno aistringo bucinio metu i organizma issiskiria minimaliai morfijaus dozei prilygstantis raminamuju hormonu kiekis.
Taip kad, tureti mylima partnere yra privalumas ir pagalba atsisakant masturbacijos.

Pozityvus mastymas. Mokinkites kontroliuoti ir valdyti savo mintis, ir kai tik ateina kazkokia negatyvi mintis, is karto keiskite ja pozityvia. Tai paskatins endrofino issiskyrima ir Jus pajusite kaip pagerejo nuotaika.

Nauji ispudziai. Apsilankymas teatre, mylimos grupes koncerte. Muzika, kuri priverte Jus isspausti viena ar kita asarele - puiki siu hormonu skatintoja.

Ultrovioletas. Pamate saulute, pasistenkite nuo jos nesleptis. Daugiau atostogaukite prie juros! Kodel pietieciai tokie laimingi ir pastoviai sypsosi?!! =) Mazu UV spinduliuotes kiekiu zmonems reikia vitamino D gamybai. Ji taip pat naudojama kai kurioms ligoms (pvz., rachitui, zvynelinei ar egzemai) gydyti.

---
[^] Atgal
[«] Skaitykla

* * Gen. time: 0.0297
* © xneox.com