Sveiki (ne)mieli futbolo (ne)mylėtojai,

Šių rungtynių tiesioginės transliacijos vaizdo įrašo pakartojimą jūs girdite ir matote per Lietuvos skydinių televizijos kanalą.
Šiandien, visi susirinkome prie Ekrano, stebėti kaip žais Vėtros nublokšta Šūduva su kineskopiniu Ekranu. Čia, į neutralią aikštę, kurią kelioms valandoms užleido karves papjovęs ūkininkas Jonaitis iš Kala**biškio, susirinko apie penkiolikos sirgalių minia. Užfiksuotas oficialus Lietuvos rekordas - daugiausia žiūrovų per vienerias rungtynes viename stadione.
Na negaiškime Jūsų ir ūkininko brangaus laiko, stebėkime kaip ruošiasi Šūduvos komanda, jie šiuo metu trinasi pažąstis karvės "dovanėlėmis" (manoma tai geriausiai atspindi Šūduvos vardą). Ekranas vis dar mąsto ar iš kineskopų pereit prie vakuuminių ar iškart prie plazminių ekranų.

Na štai, pagaliau komandų vienuoliktukai pasiekia aikštę išeidami iš persirengimo kabinų liaudyje vadinamų "kiaulių gardais" ir rikiuojasi prie išėjimo iš rūbinės pastato (liaudyje vadinamo "tvarto").

Taigi, atrodo tuoj prasidės (o gal ir ne) ilgai lauktos rungtynės. Kineskopinį ekraną ant rankų į aikštelę išneša Ekrano vartininkas ir atrodo patys suprantate ką ant rankų neša Šūduvos vartininkas. Na o teisėjas atneša kamuolį, nugvelbtą iš kito kaimo. Monetą (burtų metimas dėl aikštės pusės) atstoja medžioklinis dvivamzdis šautuvas, kurį paskolino tas pats gerasis ūkininkas. Teisėjas iššauna į orą ir komandos susitarė - jei kulka nukris šonu ganyklos, oi, tai yra stadiono aikštės, pusę rinksis Šūduva, jei nukris stačiai, rinksis kineskopinė Ekrano komanda.

Po gerų penkiolikos minučių visi suprato, kad kulka dar nenukrito ir neapsikentę pasinaudojo senu geru Pamarskomu ras-dva-try. Aikštės pusę rinkosi Šūduva (žirklės nugalėjo popierių),jie žinoma pasirinko ten kur daugiau karvių šūd...
Tiesa, vietoj vartų bus naudojamos dvi šuns būdos, kurioms specialiai praplatinti tarpai, kad bent tilptų kamuolys, na aviganis dėl to apdraskė teisėją ir ištraukė iš jo kišenės tą mažą "penalą" kur yra geltona, raudona kortelės, tušinukas ir bloknotas ir nuplėšė nuo kaklo švilpuką, bet tarsi tai gali sukelti problemų. Teisėjas nutarė rodyti nulenktą žemyn nykštį - geltona kortelė, arba špygą - raudona.

Na atrodo pagaliau turėtų prasidėti rungtynės.
Laikas pristatyti komandų atimtis, daugybas ir dalybas, ai ne tik sudėtis.
"Šūduvos" komandos treneris Marmalavičius į aikštelę pasiuntė tokią sudėtį: Vartų sargas besinešantis rankoje Šūduvos simbolika tapusį (ir taip žinai ką) Armantas Zbitkauskas, gynėjai: Alfris Skroblas-Medinis, Birbantas Zeimeris, Ytis Gurbutis ir Fiodoras Fiodorovičius, saugai: Erniukas Biškiukas, Tomikas Kisielius, Vydas Barštys, Pavelas Raudonanosis, Vaizdelijus Agurkas, puolėjas Benas Beniušis. Dabar metas paminėti ką į aikštelę drįso išleisti kineskopų treneris Valduks Urbuks. Taigi sudėtis tokia: vartininkas - Zubas Bezubis, gynėjai: Kajus Majus, Dušan Vonion, Zigmas Sniurga, Gavi Hahn, saugai: Banas Banys, Deimantas Biškis, Deividas Miltonis, Arentas Rybalka, puolėjai net du: Justinas Marcinkevičius ir Saulius Saulėnas.
Ooo, jau prasideda rungtynės.

Rungtynes nuo aikštės vidurio pradeda Šūduva. Spiria kamuolį link Ekrano vartų bet deja kamuolys įlekia į prūdą.

Tačiau tai problemų nesukelia. Jau septintoji rungtynių minutė ir iš prūdo išneria Šūd...inas Šūd...uvos žaidėjas - Ernestas Biškiukas! Išlipęs teisėjui ištarė - "sušlapau biškiuką". Tęsiasi rungtynės. Vyksta atkakli kova ganyklos viduryje ir atrodo pražanga. Taip, Saulius Saulėnas griūna veidu į karvės dovanėlę, atsistojęs pasakė "Minkštai kritau", o teisėjas parodo špygą (raudoną kortelę) Vydui Barščiui dėl Saulėno pargriovimo, už tai Barštys dar išmurkdo teisėją prūde, bet rungtynės tęsiasi. Sirgaliai skanduoja mylimų komandų vardus "Kad jus kur kineskopai", "Ot šūd...".
Štai jau sužaista daugiau nei pusvalandis pirmąjame kėlinuke ir jis jau eina prie pabaigos. Rezultatas 0-0. Tačiau kas čia dabar? Benas Beniušis (Sūduva) spiria į vartus! Deja, rezultatas nesikeičia, nes tai buvo ne tie vartai, kurie pagaminti iš šuns būdos, o Genovaitės Šimkutės sodybos varteliai, Benas Beniušis nusiveja kamuolį ir išnyksta už horizonto.

Taip ir baigiasi pirmasis kėlinys, nė vienai komandai nepelnius įvarčio.

Sveiki sugrįžę (ne)mieli futbolo (ne)mylėtojai! Per pertrauką buvo sugalvotą kuo pakeisti Beniušio nuvarytą kamuolį. Paimtas siūlų kamuolys ir gabi siuvėja Onutė Jonaitienė (ūkininko Jonaičio žmona) greitai padarė futbolo kamuolį. Esmė: paimtas siūlų kamuolys, ant jo uždėtas karvės kailis (juodai baltos spalvos kai futbolo kamuolys) ir susiųta! Magija!

Vyksta antrasis kėlinys ir atrodo sumaištis aikštelėje, kažkuris Šūduvos žaidėjas galingu spyriu išmušė kineskopinį televizoriaus Ekraną ir prasidėjo muštynės. Teisėjas puolė rodyti špygas (raudonas korteles), bet eilinį kartą buvo išmurkdytas prūde ir į dantis jam įkišta karvės "dovanėlė".
Kaip jau supratote švilpuko teisėjas neturi, tai jį atstoja šaudymas į orą su dvivamzdžiu medžiokliniu šautuvu.
Atrodo 11m pendelis skiriamas į Šūduvos vartus. Jį realizuoja Justinas Marcinkevičius, nes tuo metu Zbitkevičius (Šūduvos vartininkas) įnirtingai kovojo su aviganiu - jis kaip futbolininkas demonstravo puikius bėgimo sugebėjimus, šuo irgi neatsiliko, taip jie ir nurūko per laukus. Verta paminėti, kad pas ūkinininką Jonaitį vietos nebuvo, tai atsarginių žaidėjų treneriai negalėjo atsivežti.
1-0 Šūduvos naudai, lieka tik pora minučių iki teisėjo pridėto laiko pabaigos ir rezultatas nesikeičia.
Oho! 1-1 Birbantas Zeimeris (Šūduva) efektingai kala kamuolį... į savus vartus! Huhū! Lygiosios, džiaugiasi Ekrano sirgaliai... Po šio veiksmo iš Birbanto Zeimerio pasipylė pliūpsnis įvairių blet (bet lietuva eina tolyn) ir kurva (ką užkasėm, rytoj vakare atkasim). Matyt sumaišė puses (nebūtų Šūduva...), bet rezultatas yra rezultatas.
Reziumė: 9 raudonos kortelės, rezultatas 1-1.
Taigi tiek futbolo šiandien iš Kalab*biškio nacionalinio stadiono (toks aukštas mūsų Lietuvos futbolo lygis), rungtynes padėjau stebėti aš ponas By.Bynas su Kerijaus Nesmino pagalba. Iki kitų susi(t/š)ikimų.
---
[^] Atgal
[«] Skaitykla

* * Gen. time: 0.0493
* © xneox.com