Mityba pagal kraujo grupes

Nuo praėjusių metų kraujo grupės žymimos raidėmis - paisoma Europos Tarybos rekomendacijų. Taip kraujo grupės žymimos ir Europos šalyse. Tačiau kol prie naujo žymėjimo dar nepripratome, nurodomi abu variantai, senasis skliausteliuose: O (I), A (II), B (III), AB (IV).

0 grupė
Šios grupės žmonės turi kasdien suvalgyti bent gabalėlį mėsos (geriausia jautienos ar avienos, galima ir paukštienos). Mėsa jiems naudinga (išskyrus kiaulieną ir žąsieną). Iš kruopų tinka tik kai kurios: grikiai, soros, ryžiai, miežiai, rugiai. Šios grupės žmonės antsvorio gali lengvai atsikratyti -pakanka atsisakyti miltinių ir grūdinių patiekalų, lėtinančių medžiagų apykaitos procesus ir virstančių papildomais kilogramais.
Pieno produktai taip pat netinka, o žuvys gali tapti jų dietos pagrindu. Ypač naudinga skumbrė, silkė, menkė. Labai svarbios daržovės, tačiau reikėtų vengti baklažanų ir bulvių - jų lėktinai kaupiasi audiniuose apie sąnarius, ir tai gali būti artrito priežastis. Itin naudingi pomidorai. Nereikėtų valgyti kai kurių kopūstų: gūžinių, žiedinių, Briuselio, taip pat ir garstyčių. Jei padidėjęs skrandžio rūgštingumas, vengti marinuoto maisto, obuolių ir apelsinų sulčių, rūgščių daržovių. Ypač naudingos figos ir slyvos.

A grupė
Šios grupės žmonėms naudingiausia vegetarinė mityba. Nuo mėsos jie tunka ir serga. Tačiau šalto klimato sąlygomis tapti vegetaru sunku, todėl mėsą patariama keisti žuvimis, o jautieną ir avieną turėtų išstumti vištiena, kalakutiena. Labai naudingi augaliniai baltymai, kurių gausu pupose, bei sojos produktai. Šviežio pieno produktus siūloma keisti rauginto pieno produktais. Ant šios kraujo grupės žmonių stalo kasdien turėtų puikuotis daržovės (išskyrus pomidorus, baklažanus, paprikas). Kuo mažiau jos apdorotos termiškai, tuo naudingesnės. Patariama vengti bananų. Mandarinai ir apelsinai taip pat nenaudingi.

AB grupė
Mėsa - pagrindinė šios kraujo grupės žmonių antsvorio priežastis. Medžiagų apykaitą lėtina ir kai kurios kruopos, todėl grikius, kviečius, kukurūzus geriau keisti ryžiais, rugiais, avižomis. Pagrindinis maisto produktas, padedantis šios kraujo grupės žmonėms atsikratyti antsvorio, daržovės ir sojų produktai. Jautieną ir vištieną geriau keisti aviena ir kalakutiena. Patariama valgyti daugiau žuvų: skumbrės, menkės, lašišos, jūros lydekos. Plekšnių geriau vengti.
AB kraujo grupės žmonėms aktyviai priešintis širdies ir onkologinėms ligoms padės visos šviežios daržovės, išskyrus paprikas, ir visi vaisiai, išskyrus apelsinus ir bananus. Citrinos padės pagerinti virškinimą.

B grupė
Šios grupės atstovų racione gali būti tiek gyvulinės, tiek augalinės kilmės produktų. Patariama atsisakyti kviečių, miežių, kukurūzų, grikių ir rugių, nes nuo jų lėtės medžiagų apykaita. Naudingi ryžiai ir avižos. Išvengti antsvorio padėtų pieno produktai, kiaušiniai ir daržovės, išskyrus pomidorus ir moliūgus. Nepatartina piktnaudžiauti mėsa - ji silpnina imuninę sistemą. Vietoj jautienos geriau rinktis avieną, triušieną. Vištiena netinka: jos lėktinai agliutinuoja šios kraujo grupės eritrocitus.
---
[^] Atgal
[«] Skaitykla

* * Gen. time: 0.0223
* © xneox.com